Libanon

Katastrofen har ramt Libanon på det værst tænkelige tidspunkt. Landet kæmper i forvejen med politisk uro og en dyb økonomisk krise, der allerede har skubbet 60% af befolkningen ned under fattigdomsgrænsen.

Der er akut behov for humanitær hjælp, og tusindvis af frivillige libanesere, lokale og internationale organisationer arbejder sammen lige nu for at få Beirut genoprettet hurtigst muligt. Spredningen af Covid-19 er på det hidtil højeste niveau og gør dette arbejde endnu vigtigere at udføre HURTIGT.Med

Det hjælper vi med

 Vi rykker ind med hjælp til familier, der har mistet deres hjem i eksplosionen, så de kan købe mad og få midlertidigt tag over hovedet. Og vi sikrer børn, der er ofre for konsekvenserne af eksplosionen, adgang til krisehjælp.

Vi følger situationen dag for dag, og sammen med de lokale organisationer handler vi så vidt muligt på de behov, der opstår, så de ramte familier får den mest effektive hjælp både på kort og lang sigt.

Du kan hjælpe

For 275 kr. kan du give en familie hjælp til mad og husly i en uge, og dermed give uvurderlig hjælp i denne fuldstændig tragiske og kaotiske situation. 

flygtning.dk/beirut

Tre par i klubben har været med i 50 år.

De blev fejret til vores adventsfest

Vi ønsker dem et stort tillykke!

Fra venstre er det:

Ruth og Niels Peter Jacobsen

Ruth og Erik Tidemand

Anna og Vagn Olsen

nr. 3 fra højre er vores præsiden Villy Sveigaard

Velkommen til et nyt Y’s Men’s år. Det nye Y’s Mens år 2020 – 21 er startet, og for mig venter der rigtig mange nye spændende opgaver, nye oplevelser, nye møder, ja der vil blive travlhed. Jeg vil gøre mit bedste for at løse opgaverne, men jeg kan ikke løse alle opgaverne alene. Derfor er jeg meget glad for at vi har Y’s Men i sekretariatet og Y’s Men som tjenesteledere og konsulenter m.m. Alle erfarne Y’s Men, som jeg håber vil støtte og hjælpe mig i mit kommende arbejde som RD – regionsleder for Region Danmark.

Vi har på vores generalforsamling valgt nyt præsidium:

Billedet skal ses fra højre.

Præsident: Vagn Olsen

Vicepræsident: Erik Stampe

Sekretær: Egon Bjerre

Skatmester: Anders Bjerg Pedersen

Billed fra vores sidste uddeling.

Vi uddeler igen til efteråret, 2020

De foreninger m.v. der har søgt i foråret, kommer med uden at søge igen.

I Madagaskar må der ikke flyves med passagerer, men MAF redder stadig liv

I Madagaskar kan vi i MAF flyve vores partnere til nogle af de fjerneste landsbyer på kort tid  – en tur, der tager flere dage på landjorden.

Du kan være med til at give livreddende lægehjælp og medicin til de mennesker i nød, som bor på kanten af verden.

For 200 kroner har et MAF-fly brændstof til 20 minutters livreddende flyvning.
Vil du være med?
Støt her..

Husk at skrive dit CPR-nr. for at få fradrag.

Vejret er blevet koldere i Madagaskars hovedstad Antananarivo. Det er maj måned og vinter. Temperaturen kan falde til 5-10 grader Celcius i løbet af natten. Piloter og jordpersonale går og småfryser, mens de forbereder sig på dagens flyvning med vacciner.

I Madagaskar er flyvningerne præget af pandemien, og det betyder, at der ikke må flyves personflyvninger. Derfor udnyttes tiden på at flyve vacciner i samarbejde med UNHCR.

MAF’s flyvninger med vacciner er livsvigtige for Madagaskars børn. Hvert år fødes der omkring en million børn på Madagaskar, og hvert eneste barn har brug for vaccinationer for at komme levende gennem barndommen. Det lykkes ikke for alles vedkommende, men i MAF gør vi, hvad vi kan for redde liv.

Denne morgen er en last på 868 kg forskellige vacciner og sprøjter taget ombord i flyet. Det har været en udfordring at planlægge flyvninger i coronatiden. Der er kun få indenrigsflyvninger, og MAF har måttet arbejde hårdt for at få tilladelse til at flyve.

På en af de fjernere destinationer, Ambatomainty, fornemmes det tydeligt, at vi er langt væk fra alting. Kasser med vacciner og sprøjter bliver flyttet fra flyet og over på en oksekærre, der skal fragte dem videre. Flyet er landet midt i et smukt og stille landskab, men i de fredelige omgivelser er isolationen en udfordrende virkelighed for befolkningen, ligesom mange andre steder på Madagaskar.

Vaccinerne modtages med taknemlighed. Så er der en ting mindre at bekymre sig om, når man nu lever så afsondret fra resten af verden!

UNICEF leverer ofte en sending vacciner, bl.a. mod mæslinger, som MAF skal flyve ud til isolerede steder på Madagaskar.

Med MAF kommer vaccinerne hurtigt frem til deres bestemmelsessteder, og det er muligt at opbevare vaccinerne ved korrekt temperatur, så de forbliver virksomme.

Vil du støtte MAF igennem Y’s Mens fradragsprojekt og gøre det muligt at vaccinere endnu flere børn, og give dem de bedste odds for at klare sig igennem barndommen i et isoleret område i Madagaskar?

 

 

Regionsprojekter 2020 – 2021.

Fremtid og Håb, uddannelse af unge i Sumbawanga i Tanzania  - Mission Afrika, Nyt håb for udstødte konvertitter i Cameroun - Kirkens Korshær, Udflugter og udvikling i Danmark samt to CEE projekter.

Mere ....


 

Angst og Stress

Depression kan man i dag betragte som en folkesygdom, hvilket kan ses som en følge af det samfund vi lever i. Nutidens samfund opfattes af mange som et præstationssamfund hvor prestige får større og større betydning.


Er man ikke indehaver af et CV så langt som et ondt år, har man ikke de store chancer i kampen om de gode jobs. Man skal hele tiden præstere, og holde sig
udviklingsparat, omstillingsparat og helst have en kandidat eller bachelorgrad - fra et kendt universitet for at blive til noget.
Erhvervsuddannelserne har over længere tid mistet status hos de unge, og deres forældre, og sidestilles i nogle tilfælde med den forrige generations tjenestepladser.


Kun få fik dengang en realeksamen og endnu færre kom på gymnasiet. Dengang som nu betragtes en studentereksamen som springbræt til prestige i samfundet.
Hvem bliver så ramt af depression? - Ca. en femtedel af befolkningen, har eller har haft en depression, men hvad er en depression?

Ifølge Sundhedsstyrelsen kæmper cirka 350.000 danskere med en eller anden form for angst.

Især unge er ramt.

Problemet med, at unge skærer i sig selv, er langt mere udbredt, end eksperterne hidtil har vidst. Hele 11 procent af danskere mellem 18 og 80 år oplyser, at de har skadet sig selv på et tidspunkt i deres liv.

Roll Back Malaria

Roll Back Malaria

Hvis du også er af den opfattelse, at Malaria, som er en dødelig sygdom, og som ofte rammer børn, skal bekæmpes så læs. En vigtig opgave for alle.
mere ..


 

Ensomme mennesker finder nye fællesskaber

Ensomme mennesker finder nye fællesskaber

Regionsprojektet ”Nye Veje ud af Ensomheden” har gjort det muligt for 11 sociale caféer og væresteder at være opsøgende i forhold til mennesker, som sidder for sig selv og få dem hen i caféen for at blive frivillige. Læs mere ....